Komarci, ta čudna stvorenja, ti insekti koje niko ne voli, često su naši gosti. Jednostavno ne postoji način da ih izbegnemo, da im umaknemo. Nekako uvek nađu put do nas i uvek nas dočekaju nespremne. Ostave posledicu, a da nismo ni svesni kada se to dogodi. Ujed komarca može da bude neprijatan, zatim i posledica može da bude neprijatna. Nekome se javlja jači svrab, koža se menja na tom mestu, nekome je crvenilo izraženo.

I na kraju krajeva to nisu tako strašne stvari, sve dok se ne ustanovi da smo usled ujeda komarca dobili neku bolest, odnosno infekciju. Ukoliko niste znali komarci prenose mnoge bolesti, koje mogu biti opasne za naš život. A to znači da treba uvek da ih držimo na distanci, kako znamo i umemo. Evo nekoliko načina kako da noćima mirno spavate i kako da nemate posledice od komaraca.

Komarnici na prozorima su obavezni

Pre svega, treba onemogućiti komarcima da se nađu u vašoj sobi. U toku leta često spavamo sa otvorenim prozorom, zbog čistine vazduha, zbog prijatnosti, zbog vrućine. Međutim, uvek nam tada dođu i neželjeni gosti, koje u toku noći ne osećamo posebno, ali u toku jutra vidimo posledice. Nije kao i da ih ne osećamo, jer nekada od njihovog zujanja ne možemo ni da zaspimo. Pa onda ustanemo da ubijem jednog, pa se javi drugi. Zato morate da sprečite da čak i jedan komarac uđe.

Niste ni svesni koliko njih može ući u toku jedne večeri. Zato su komarnici jako važni i neophodni. Naravno, treba da izaberete one komarnike koji zaista dobro funkcionišu i koji će vam pružiti najbolju moguću zaštitu kao što su rolo komarnici koje možete naći ovde. Komarnicima ćete definitivno sprečiti da oni uđu u vašu sobu i onda ste pola posla već obavili, odnosno 80% posla je već rešeno. Komarnici neće smetati da se vaši prozori otvore ili zatvore.

Prirodni sprej za komarce

Zatim, treba i na druge načine da budete spremni. Vrata se tokom celog dana otvaraju, možda niste postavili komarnike u celom stanu i onda komarci uđu u toku dana, a u toku noći kada vi legnete, oni krenu da prave svoju „zabavu“ i tako vam ne dozvoljavaju da spavate. Zato je jako važno da napavite i sprej za komarce. Dobro je poznato da komarcima ne prijaju mirisi poput nane, lavande, hajdučke trave i kamilice.

Zbog toga treba da pomešate sve ove trave i da ih skuvate kao običan čaj. U taj rastvor treba da dodate i alkohol i da ga spremite u bočici, koja na sebi ima rasprašivač. Ovo je potpuno prirodno i bez bilo kakvih štetnih uticaja po vaše zdravlje. U slučaju da ste posebno osetljivi onda bi trebalo da izbegnete alkohol i gotovo da će isti uticaj imati na komarce, koji ove mirise posebno ne vole.

Eterična ulja

Eterična ulja koja sadrže neke od već spomenutih sastojaka mogu i te kako da vam pomognu. Na primer eterično ulje od lavande, zatim eterično ulje nevena je takođe jako delotvorno. Ova ulja treba da utrljate na svoje telo i to na posebne delove tela. Dakle utrljaćete na vrat i ruke, ali i na zglobove i na taj način ćete uspeti da ih se oslobodite i neće vas dirati niti ometati. Pred spavanje lepo namažite eterično ulje na ova mesta i biće vam mnogo lakši i lepši snovi. Našem sajtu pored ovih rešenja možete naći i mnoga druga rešenja za vaš dom.