Vrlo su oprečna mišljenja o tome da li Turska može da bude svrstana u idealne destinacije za letovanje ili ne. Često ljudi koji su se navikli na letovanje u Grčkoj ili Crnoj Gori ne žele da menjaju destinaciju, a takvih turista je mnogo.

Obično su upravo oni ti, koji navode da nemaju želju da letuju u Turskoj, iako nisu ni imali prilike da posete jedno od brojnih letovališta koja se nalaze na njenoj, inače vrlo prostranoj teritoriji. Ipak, oni koji su imali prilike da letuju u ovoj interesantnoj zemlji, nemaju ama baš nijednu zamerku.

Međutim, istina je mnogo drugačija… naime, mnogi Srbi su, nekako navikli da letuju u susednoj Grčkoj, pa čak i da tokom letnjeg odmora posećuju Tunis ili Egipat, ali je sve više onih kojima je letovanje u Turskoj ili Bugarskoj posebno interesantno. Zapravo, oni koji su imali prilike da provedu svoj letnji odmor u toj zemlji, vrlo često ne žele ni da menjaju destinaciju u budućnosti, već jednostavno menjaju samo letovališta u Turskoj u kojima borave, pa će tako i za leto 2020. Turska biti njihov prvi izbor.

Isto tako se u ponudi mnogih izuzetno kvalitetnih turističkih agencija može naći ponuda za letovanje u toj zemlji. Samim tim je i prilično lako pronaći destinaciju koja može da odgovori na zahteve brojnih turista, a bez obzira na njihove potrebe i želje, ali je svakako pre toga poželjno i da se svako od njih na što bolji način informiše.

Kao i svaka druga zemlja, tako isto i Turska obuhvata određene delove koji su bolji za turiste, odnosno one koji i nisu baš za preporuku. Iz tog razloga kada pročitate Turska leto na sajtu bilo koje turističke agencije, valjalo bi da dobro proučite ponudu, kako ne bi bilo nikakvih neprijatnih iznenađenja.

A u pitanju je država koja ima izlaz čak na tri mora i to kako Crno more, tako isto i na Egejsko i Sredozemno. Samim tim je i ponuda letovališta zaista na zavidnom nivou, pa možemo slobodno reći i da svaki turista ima mogućnost da pronađe destinaciju, koja će moći u potpunosti da zadovolji njegove potrebe.

Ne tako daleko od turske obale se nalazi grčko ostrvo Kipar, a inače se zemlja graniči kako sa Bugarskom i Grčkom, tako isto i sa Azerbejdžanom, Gruzijom i Jermenijom.

Reč je o zemlji izuzetno bogate istorije, a turizam u Turskoj poslednjih decenija doživljava pravu ekspanziju. Zato nemojte se začuditi ako čujete da je neko uplatio letovanje u Turskoj, zatim otišao i proveo se fenomenalno, te da posle toga ne želi da menja destinaciju za odmor.

Možda to nama zvuči čudno, ali Turska je danas jedna od vrlo interesantnih letnjih destinacija. Pored čuvenog letovališta Kušadasi, treba pomenuti i letovanje u Alanji, zatim u Antaliji i Kemeru. Takođe, mnogima je asocijacija na Turska leto i čuveni Belek, ali i Sarimsakli, kao i Bodrum i Marmaris.

Dobro bi bilo da proučite ponudu izabrane turističke agencije, te da se dobro raspitate i o karakteristikama svakog letovališta, kao i o prednostima, ali i o manama boravka u njemu. Ukoliko to učinite, možete biti potpuno uvereni da će vam letovanje u Turskoj ostati u lepom sećanju, te je gotovo sigurno da ćete i dogodine poželeti da u toj zemlji provedete svoj odmor u toku letnjeg perioda.