Izborom adekvatnog nakita svaka žena se može osećati posebno dok ga nosi. Dobar i kvalitetan nakit doprinosi celokupnom utisku. Ukoliko imate vremena i sami možete da učestvujete u kreiranju nakita za sebe. To vam može predstavljati zadovoljstvo samo po sebi, ali će vam verovatno značanije biti kada ga budete ponosno nosili i pokazivali drugima. Za neke komade nakita neće vam biti potrebno mnogo materijala, jer da bi ogrlica izgleda jedinstveno i efektno potrebna je samo dobra ideja. A, mi imamo nekoliko ideja za vas kako da uz pomoć repromaterijala za nakit, ali i ostataka vašeg starog nakita napravite unikatne komade. Uvek možete iskoristiti i nešto što imate u kući, kao što je dugmad, kamenčići, ukosnice…

Ogrlice i minđuše od ukosnica

Verovatno u svom domu imate ukosnice na svakom koraku. Nije bitno da li su vam ukosnice istog oblika i dužine, čak će biti interesantnije ukoliko nisu potpuno identične. Čar je u malim nesavršenostima. Za ovaj komad nakita biće vam potrebno od desetak do petnaest ukosnica i jedna sajlica na koju ćete nakačiti ukosnice. Tu sajlicu možete kupiti u radnjama gde se prodaje repromaterijal za nakit. Zatim, potrebno je da ukosnice ofarbate u neku boju, a možete i da koristite više boja u zavisnosti od toga kako želite da vam ogrlica izgleda. Kada se osuše, na sajlicu samo okačite sve te ukosnice i dobili ste potpuno novu i unikatnu ogrlicu. Tako isto možete i sa minđušama. Na primer, isto u radnjama gde se prodaje repromaterijal za nakit ćete naći delove za minđuše, a najbolje bi bilo da kupite više različitih oblika i onda da vidite šta vam najviše odgovara.

Perje je uvek u modi

Kada god koristite određene vrste perja za pravljenje nakita, budite sigurni da ćete sigurno imati unikatni nakit. Od perja možete da napravite toliko mnogo kombinacija, a naravno sve zavisi od toga šta je vama potrebno. Za početak vam predlažemo da sav dodatni repromaterijal za nakit, od sajlice, kukica, šrafića nabavite, kako biste sve imali pripremljeno, pre nego što počnete da pravite. Jednostavno, nekoliko vrsta perja možete zakačiti za lančić, ali to može da bude i samo jedno pero. Perje možete da sečete, prekrajte. Kako bi to izgledalo interesantnije, predlažemo vam da oglici dodate i neke priveske, perlice, ali pazite da ne preterate.

Nakit od kamenčića

Sitni, pljosnati, šiljati, mali, veći, okrugli, pravougaoni i ostali kamenčići su kao savršeni za unikatni nakit. Najlepše kamnčiće naći ćete na plažama, a možda se u prethodnim godinama i nakupili već neke. Stvar kod ovih kamenčića jeste ta da ne morate da ih nakndano farbate ili na bilo koji način menjate, jer su njihov oblik, kao i boja, sami po sebi jedinstveni. Najpre bi trebalo da pokušate da ih probušite, ali da ta rupa bude jedva primetna. Kasnije kamčiće možete ređati na sajlice, končiće ili bilo šta što vam se najviše bude slagalo uz njih. Takođe, možete napraviti i prsten. To znači da ćete u repromaterijalu za nakit naći običan deo za prsten i na njega nalepiti neki od manjih kamenčića. Ono što predstavlja inovaciju jesu i kamene perle, koje su sve više popularnije kada je repromaterijal za nakit u pitanju. Ukoliko nemate kod sebe kamenčiće i leto još uvek nije blizu, onda će kamene perle biti savršena zamena.

Drveni nakit

Ne morate da budete profesionalac da biste mogli da napravite oblike od drveta koji će vam služiti za pravljenje nakita. Potrebno je da imate male ručne testerice. Nacrtajte oblik na parčetu drveta, a zatim polako izrežite. Prefarbajte te oblike, napravite sitne rupice i nižite. Predlažemo vam da za nizanje koristite nplatnene ogrlice, jer će se na taj način drveni predmeti lepše uklopiti.