Ukoliko koristite fiksni telefon ili modem za internet neophodan Vam je UTP kabl. Cena UTP kabla zavisi od dužine kabla, pa za njega je potrebno izdvojiti par stotine dinara. Napraviti UTP kabl u samostalnoj izradi je jednostavno i za samo petnaestak minuta možete imati svoj UTP kabl i to dužine koja odgovara Vašim potrebama.


Korišćenje je jednostavno, jedan deo kabla ugurate u džek Vašeg modema za internet a drugi deo kabla u Vaš džek na računaru ili laptopu. Ukoliko ste uspešno povezali na Vašem laptopu ili računaru pojaviće se ikonica u donjem desnu uglu Vašeg desktop-a koja će Vas obavestiti da ste se uspešno povezali. Pored navedinih uređaja koji se mogu priključiti na internet pomoću UTP kabla tu su još i razne fiskalne kase, razni POS sistemi, kamere za video nadzor i drugi uređaji.

Gledanje omiljenih filmova ili serija

Savremeno doba iznedrilo je mogućnost da besplatno ili uz neku simboličnu preplatu online gledate filmove, serije ili video spotove na mestima koje Vi sami odaberete, a da za to ne morate da odlazite u bioskop. Jedan od najpoznatijih online platforma za gledanje filmova i serija je Netflix. Ova platforma dostupna je u Srbiji od 2016.godine i za njeno korišćenje potreno je izdvojiti na mesečnom nivou osam dolara. Netfilx možete gledati sa bilo kog uređaja koji ima internet konekciju i to u punoj HD rezoluciji. Za sumu od osam američkih dolara možete otvoriti više naloga što Vam daje mogućnost da veći broj ljudi u isto vreme i isti novac gleda sadržaj koji želi.

Na Netflixu-u možete naći više od deset hiljada filmova, serija, crtanih i dokumentarnih filmova. Bilo koji sadržaj možete gledati više puta i bez ometanja reklama , koje Vam na televiziji prekinu film ili seriju onda kada je najuzbudljivije. Vaš omiljeni film ili serija pretvaraju se u savršeno mesto za okupljanje porodice i prijatelja.

Do pre samo par godina bili su popularni video prodavnice, gde ste morali da čekate na svoj omiljeni film ili seriju. Sada je dovoljno samo par klika mišem i Vaš omiljeni video sadržaj je ispred Vas. Zbog trenda gledanja filmova od kuće, na popularnosti i publici gube i bioskopi. Gledaoci se sve više odlučuju za gledanje filmova ili serija iz “svoje fotelje”.Takođe, pored platforma koje se plaćaju postoje i one platforme za gledanje filmova koje su besplatne. Svaka od platformi za gledanje filmova ili serija ima ponudu za svačiji ukus. Skladno tome koji su Vaši afiniteti odlučićete se sadržaj koji Vama odgovara.

Priključite se na YouTube pomoću UTP kabla

Sve do pre par godina naše police krasile su ploče za gramofon, video kasete i kompakt-diskovi naših omiljenih video spotova i muzičkih albuma. Možda se sećate i one nestrpljivosti da se na Vašem ekranu televizora ili desktopa na računaru pojavi slika ili čuje zvuk Vaše omiljene pesme. Ponekad su se dešavale i neke smetnje, pa se muzički spot ili zvuk prekine baš u onom delu koji Vam je najdraži i najomiljeniji. Danas uz dobru internet konekciju, bilo ona obezbeđena preko UTP kabla ili Wi-Fi, možete potpuno besplatno gledati svoj omiljenu muzički spot ili slušati Vašu omiljenu muzičku numeru preko Youtube kanala. Na Youtube možete se besplatno “preplatiti” na Vaš omiljeni kanal. Na Youtube možete pratiti i sve popularnije Youtube tutorijale na teme koje su Vama interesantne.