Proslava dečijeg rođendana je postala način za pokazivanje prestiža u društvu. Niko ne želi da odudara od onoga što mu nameće okruženje. U moru isto organizovanih rođendanskih zabava budite drugačiji!

Tematski dečiji rođendan u prirodi

Raste broj pristalica ovakve proslave rođendana. Ono što je još pohvalnije – roditelji se odlučuju za ovakvu organizaciju tokom cele godine nebitno kakve su vremenske prilike napolju.  Uz adekvatnu garderobu zabavno može biti i na kiši i na snegu. Ako ste dovoljno maštoviti možete sami organizovati druženje vašeg slavljenika sa njegovim gostima u prirodi. Potrebno je samo da smislite zanimljive igre prilagođene  godišnjem dobu, kao i uzrastima dece.

Na snegu je uvek zanimljivo praćenje tragova i način snalaženja u prirodi. Naravno neizostavni su sankanje i grudvanje.

Po kišnom danu gacanje po baricama i izučavanje svih onih životinja koje izađu po kiši može biti neverovatno uzbudljivo.

Deca su prezaštićena pa svaka ova ,nama normalana dečija aktivnost, njima donosi uzbuđenje i neverovatna iskustva sa kojima se retko sreću.

Ako vam je to previše posla najbolje je odabrati  stručnu osobu koja ima iskustva u organizovanju ovakvih aktivnosti za dečije rođendane,a vaše je samo da odaberete kakvu aktivnost želite.

Dečiji rođendani u dvorištu

Ako su deca mlađeg uzrasta i nisu zainteresovana za šetnju po prirodi, možete izabrati varijantu igraonice koja ima dvorišni prostor. Za skakanje po trambolini ili kopanje po pesku potreban  je dan bez padavina,ali ako izaberete prostor sa dvorištem vreme će sigurno dozvoliti makar i kratak boravak izvan zatvorenog prostora što će slavljeničku družinu učiniti srećnom.

Smatra se da nije aktuelno, da je stvar prošlosti slaviti dečiji rođendan kod kuće. Ipak, neverovatnu zabavu mogu imati baš u vašem domu. 

Ako se već odlučujete na taj korak i imate dvorište, deca će biti presrećna u njemu. Nisu vam potrebne nikakve sprave da bi se mališani zabavili. Malo kreativnosti i mašte je dovoljno. Umesto plastelina uzmite glinu,dozvolite im da se uprljaju. Ono što naprave mogu obojiti i poneti kući kao lep suvenir. Igre žmurke ili sve igre sa loptom su malo zastupļjene u igraonicama u zatvorenom, ali zato dvorište može pružiti svaku vrstu takve zabave.

Ako pak nemate dvorište, dobra ideja je odlazak kod nekog od baka i deka na selo ako za to postoje mogućnosti. Sam odlazak će deci predstavljati avanturu, ako još upoznaju neke životinje vratiće se puni utisaka i priča o prelepo provedenom rođendanu.

Kao veliko finale ovakvih doživljaja na otvorenom je i hrana u čijoj pripremi mogu učestvovati i pomoći pri dobavaljanju drva za potpalu vatre za roštilj. Biće im zanimljivo da prate te korake i na kraju da otpevaju rođendansku pesmicu i tortu pojedu bez ustručavanja da li će nešto pasti na pod i isprljati nekog . Nego onako pravo – bezbrižno i dečije.

Budite kreativni i snalažljivi, taj bitan dan u životu vašeg mališana je vredan svakog truda. Uključite decu u organizaciju, nemojte samo pratiti  trendove. Usrećite vašeg mališana sa rođendanskom proslavom kakvu on želi, ponudite mu raznovrstan izbor i ideje. Na kraju će te pamtiti i druženje tokom planiranja rođendanske žurke kao i samu zabavu na njoj.