Različitu maštu bude različiti komadi nakita, a takođe i vrste nakite koje nosite. Bilo da je reč o draguljima, kristalima, poludragom kamenju ili nekim drugim skupim materijalima, sigurno je da je moć koju nakit ima veoma jaka i zahvaljujući dobro odabranom nakitu, moguće je i te kako skrenuti pažnju na sebe. U zavisnosti od boje, dragocenosti i sposobnosti da privuku svetlost, pojedini prirodni materijali od kojih se pravi nakit nalaze se duboko u stenama, moru ili su zakopane u kamenu. Pokloni koje nam zemlja daje, veoma su retki, ali i dragoceni. Treba ih samo ponaći.

Kristalna boja i danas je veoma neobična, a sam nastanak kristala ukazuje koliko je neprocenjiva vrednost koju oni imaju zbog načina na koji nastaju. Za kristale bi se moglo reći da oni predstavljaju simbole duha koji mogu da se pretvore u čistu lepotu i pravo savršenstvo. Takođe, za kristale je karakteristično da vibriraju određenu energiju, tako da bi trebalo da se uklopi u energiju svakoga ko se opredeli za nošenje ove vrste nakita.

Ukoliko se podudare energija koju ima određeni Kristal i energija osobe moglo bi se doći do željenih rezultata, posebno onih pozitivnih. Naime, kada se energije spoje onda može da dođe do sigurnosti, boljeg zdravlja, lakoće življenja, većeg bogatstva. S obzirom na to da uglavnom nesvesno biramo kristale koje nosimo, trebalo bi ukazati koji dragoceni nakit odgovara svačijem psihičkom i emocionalnom stanju.

Šta prst na kojem nosite prsten govori o vama?

O astrologiji se mnogo zna. Opštepoznato je da je svaka planeta vladalac određenog znaka i na osnovu ovih spojeva moguće je odrediti i kamen koji svakom horoskopskom znaku odgovara. U odnosu na znak i podznak možete odrediti koji dragoceni nakit vam odgovara, a da biste naglasili određene osobine možete da izaberete i određeni privezak ili prsten kako bi se pospešilo ostvarenje određenih želja.

Naravno, ako rešite da nosite prstenje sa poludragim ili dragim kamenjem, trebalo bi da znate šta način na koji nosite prsten govori o vama.  Da biste pokazali hrabrost, ambicioznost, ali i dokazali da ste uporni kako biste ostvarili svoje želje, onda nosite prsten na palcu. Ovaj prst je zaparvo Takozvani Marsov prst, a on ukazuje na jaku psihičku ličnost.

Jupiter je planeta koja se vezuje za kažiprst, pa se za osobe koje prstenje nose na ovom prstu smatra da su znatiželjne i otvorene, željne avanture i dobre zabave. Abiciozna narav i pouzdanost karakteristična je za one koji nose nakit na srednjem prstu, jer je u pitanju Saturnov prst, a ako volite da nosite nekoliko prstenja na ovom prstu onda bi se moglo reći da često preuzimate više obaveza nego što možete da odradite, pri čemu vas ta opterećenost može sputati.

Samopouzdanje i spremnost na prihvatanje pravila karakteristika su svih onih koji nose nakit na domalom prstu. Pošto je u pitanju Sunčev prst, na domalom prstu se najčešće nosi nakit, posebno se na ovom prstu nose burme. Spontane, vesele i osobe koje vole zabavu i veoma su komunikativne, biraju mali prst kako bi na njemu nosili prstenje, jer je u pitanju Merkurov prst.