Ukoliko se, kao i većina žena, borite sa celulitom, trebalo bi da otkrijete i neke odgovore na pitanja koja se najčešće vezuju za anticelulit tretman. Tako ćete i najlakše odlučiti koja je metoda za Vas najbolja i najefikasnija.

Šta je kavitacija?

Kao veoma popularan anticelulit tretman, kavitacija se izdvojila iz ostalih metoda još pre desetak godina, najpre u svetu, a zatim i kod nas. Poznata po odličnim rezultatima već nakon prve primene, kavitacija može smanjiti obim tretirane regije i za nekoliko konfekcijskih brojeva, a nakon prvog tretmana već za jedan broj. Ovaj anticelulit tretman ima tu prednost što ciljano razbija ćelije masti, te toksine šalje u međućelijski prostor i ka jetri, gde se toksini prerađuju i izbacuju iz organizma. Izbacivanje se pospešuje zdravom ishranom i vežbanje, te se ovaj anticelulit tretman sa njima povezuje, radi boljeg očuvanja rezultata.

Koliko pomaže masaža protiv celulita?

Sigurno najčešće primenjivan anticelulit tretman, masaža može podstaći površinsku cirkulaciju i izbacivanje toksina iz organizma. Trebalo bi istaći da masaža nikako ne sme ostavljati modrice i podlive, jer je to znak da je nestručno urađena. U kombinaciji sa dijetom i aerobnim treninzima, ovaj anticelulit tretman na duže staze daje rezultate, inače ga je bolje kombinovati sa nekim drugim profesionalnim tretmano, na primer –Power Plate-om.

Da li ima efekta kućni anticelulit tretman?

Utrljavanje krema i korišćenje pilinga jeste kućni anticelulit tretman koji, u najboljem slučaju, može dati dobre površinske rezultate koji će trajati samo kratko vreme. Svi koji se bore sa celulitom znaju da nije dovoljno samo maskirati problem, već da se na njega mora delati i u dubljim slojevima kože, kako bi zauvek nestao. Zato kućni anticelulit tretman ne pruža krajnje i dugotrajne efekte, osim ako se ne kombinuje sa nekim profesionalnim.

Kako funkcioniše Power Plate?

Izuzetno popularan u Americi, ovaj anticelulit tretman podrazumevanje kombinaciju fizičkih vežbi na spravi koja ima različite mogućnosti vibriranja. Time se podstiče cirkulacija, a vežbe su samim tim mnogo efikasnije nego one rađene u teretani ili na grupnim treninzima. Power Plate je, između ostalog, anticelulit tretman koji pruža mnoge pozitivne efekte, poput trajnog mršavljenja, zatezanja mišića i boljeg držanja. Svaki kilogram koji izgubite uz pomoć ove sprave sigurno se neće vraćati, te je između ostalog i zbog toga toliko primenjivan i poznat. Naravno, ovaj anticelulit tretman najpre pruža zategnutu kožu, izbacivanje štetnih materija iz organizma i trajno uklanjanje celulita, a odličan je za sve one koji vole da vežbaju.

Šta je anticelulit tretman detoksikacijom?

Iako slabije tražena u našim salonima, detoksikacija je anticelulit tretman koji se često sprovodi u zapadnoj Evropi, zbog blagodeti koje ima za čitav organizam, kao i za otklanjanje tzv. pomorandžine kore. Kombinacija folija, limfne drenaže i preparata za širenje pora omogućuju da se kroz kožu deluje na izbacivanje svih toksina iz tela, te je odličan za one koji puše, dugo sede i kojima otiču noge. Kako ovaj anticelulit tretman ubrzava cirkulaciju i pomaže razmenu materija, on je odličan i za neutralisanje celulita, i često se koristi pre nekih intenzivnijih tretmana, dok u blažim slučajevima celulita može biti i jedino rešenje.