Meksiko, odnosno njegov glavni grad Meksiko Siti, ima mnogo toga da ponudi, u turističkom smislu. Meksiko Siti je glavni finansijski, politički i kulturni centar Meksika, a svaki deo ovog grada, jednog od najvećih na svetu, zanimljiv je i vredan pažnje.Ukoliko planirate put u Meksiko Siti, grad koji polako tone, obavezno posetite ove turističke atrakcije.

Trg Zocalo

U samom centru Meksiko Sitija, u starom istorijskom delu grada koji je pod zaštitom UNESCO-a, nalazi se ogromni trg Zocalo (Plaza de la Constitución) koji se koristi za potrebe raznih svečanosti, festivala, ali i protesta. Na ovom mestu se svakog 16. septembra slavi Dan nezavisnosti Meksika. Okružen je bitnim građevinama kao što su pomenuta katedrala Metropolitan, Nacionalni arhivi i zgrade Ministarstva finansija.

Bazilika Gospe Guadalupske

Bazilika Gospe Guadalupske (Basilica de Nuestra Senora de Guadalupe) je najsvetije mesto ne samo u Meksiku, već i u celoj Latinskoj Americi. Sagrađena je na mestu gde je starosedelac Huan Diego (Juan Diego) imao priviđenje gospe Guadalupske u plavoj odori još 1531. godine. Decembar 12. je dan kada se slavi presvta gospa.

Simbol grada – Anđeo nezavisnosti

Anđeo nezavisnosti iliti Anđeo (El Ángel) je trijumfalni spomenik sagrađen 1910. godine za vreme vladavine predsednika Diaza. Anđeo je simbol pobede i nezavisnosti Meksika od španskih kolonizatora. Originalna statua koja se nalzi na vrhu se srušila i slomila 1957. godine kada je Meksiko Siti pogodio strašan zemljotres. Ispod se nalazi mauzolej posvećen generalima koji su poginuli u borbi za nezavisnost Meksika.

Katedrala Metropolitan

Katedrala Metropolitan (Catedral Metropolitana) je najveća i najstarija katedrala u Latinskoj Americi i kao takvu je definitivno treba obići. Njena izgradnja je počela u 16. veku, a nastala je pod uticajem baroka i neoklasicizma. Na istom mestu se nekada nalazio hram posvećen astečkoj boginji rata.

Astečki hram Mayor

Nedaleko od katedrale Metropolitan nalazi se jedan od najvećih i najznačajnijih astečkih hramova starog grada Tenohtitlana – Mayor. On je posvećen bogu rata Huitzilopochtli i bogu kiše i agrikulture Tlaloc. Nalazi se na UNESCO listi svetske kulturne baštine.

Stari okrug Sočimilko

Doslovno prevedeno sa jezika Nahualt, Sočimilko (Xochimilco) znači plutajuća polja cveća.
U vezi sa tim, Sočimilko je poznat po svojim kanalima i šarenolikim gondolama (trajineras) koje svi turisti prosto moraju da obiđu. Zanimljivo je da su ovi kanali jedini ostaci starog sastava astečkih jezera i kanala. Ipak, problem sa ovim okrugom je tlo koje polako tone zbog ljudskih aktivnosti i ilegalne gradnje. Sočimilko se takođe nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

Arena Meksiko

Arena Meksiko je poznata po Luća Libre (Lucha Libre), meksičkoj profesionalnoj vrsti rvanja. Ovde se često organizuju Luća Libre događaji koji predstavljaju pravi spektakl za sve turiste!